onsdag 16. mars 2011

Vintagekort, med forklaring til fargelegging


Jeg har også laget et vintagekort med arkene fra Kaisercraft. Denne gangen har jeg brukt Timeless/Dress Form. Spillkortet er klippet ut fra baksiden av arket Timeless/Sheet Music. I tillegg har jeg brukt glansbilde og blonde. Både moitvstemplet og de to tekststemplene er fra Clearstampplata fra Kaban Craft som heter All her/Belle Femme.

For å fargelegge stemplet har jeg brukt maskeringsteknikk. Jeg valgte denne teknikken fordi jeg ønsket et Vintage utrrykk.
For å fargelegge stempler på denne måten, trenger du: et stempel, stempelpute til selve motivet, og stempelputer med farger. Jeg brukte Distress Ink. Du trenger også ark til å stemple motivet på. Jeg liker akvarellark best. Og du trenger kopiark til å lage sjablong av. Så må du ha en liten saks (saksen på bildet ble etter hvert byttet ut med en mindre) og svamp:

Det første du gjør er å stemple opp motivet på akvarellarket - det er dette motivet som skal være på det ferdige kortet. Du må også stemple opp motivet på kopiarket. Hvor mange du behøver å stemple opp, avhenger av hvor mange detaljer du ønsker å fargelegge. Du vil se det etter hvert!

Så klipper du ut de delene du vil fargelegge først, og legger kopiarket over akvarellarket:

Du er nå klar for å begynne å legge farge på motivet:

Jeg svamper fargen på i mange lag, til jeg har oppnådd den fargen jeg ønsker.

Slik ser det ut når jeg er ferdig med den første fargen:

Så er det bare å begynne på neste farge:

Og slik ser det ferdig fargelagte stempelmotivet ut:

Munnfargen og øyenskyggen har jeg lagt på med vannpensel og Distress Ink.

Lykke til!
Klem, Lene

2 kommentarer:

 1. Nydelig kort - og kjempeflott tutorial :)
  Jeg er så utrolig glad for at jeg har oppdaget den flotte nettbutikken til TreL - og for at jeg fant denne supre bloggen. Her overøses jeg av herlig inspirasjon og gode ideer hver gang jeg er innom! Tusen takk!

  Klem, Randi WS ;)

  SvarSlett
 2. wow. tøft kort.
  Tusen takk for at du deler :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails