tirsdag 26. januar 2010

Art Journal side - bruk av spennende medium fra TreL.no

Heisann alle kreative :) Har så lyst å vise dere hvordan endel produkter blir seende ut som sluttresultat. Da spesielt tenker jeg på Molding Paste fra Golden, Art Glitter - Vintage Glass Glitter, Distress Stickles - Rock Candy fra Ranger, Lumiere - light weight metalic acrylic paint og Claudine Hellmuth maling :)


Dette er forsiden av en Art Journal jeg holder på å lage meg. Som skal omhandle alle mulige teknikker. Blir som ei testebok hvor jeg kan ta ideene mine helt ut. Og hvor jeg i etterkant kan skrive noen ord om hva som fungerte og ikke. Ser dere at det ser ut som en port? Det jeg har gjort er å bruke Prima's Felt Gate som jeg har brukt som en stensil på en ferdig malt bakgrunn.. Så har jeg spaklet i Molding paste (ligner på sparkel) ved å bruke en spatel. Når Felt Gate'n var ferdig dekket jevnt, løftet jeg forsiktig opp Prima Felt Gate'n og lot så Molding Pasten tørke. Ser dere for en dimensjon det ble. Molding Paste er endel mykere enn vanlig Sparkel. Men holder formen kjempeflott. Og det at den er elastisk etter den har tørket, passer svært godt når det blir til coveret til et album. Regner med den kommer til å sprike litt før jeg er ferdig hihi!

Når Molding Pasten tørket (over natten) så begynte jeg med maling, glimmermist, Lumiere. Lagvis og noe uttynnet med vann. Dette er en prosess som er litt vanskelig å forklare helt detaljert. Men jeg hadde som mål at nede i dybden skulle det være en mørk kontrast farve og det syns jeg at jeg fikk til. Lumieren er bare fantastisk i sitt spill av skimmer, glans og den er og transparent i tynne lag. Den tørker ikke alt for fort heller så man har litt tid å leke. Den kan også tynnes ut med vann, jeg har til og med hatt en del Lumiere og to deler vann i en spray flaske og det ble som en glimmermister. Men ikke med mye farve men glimmeret ble der :)

 
Den dype blå farven nede i bunnen og rundt er Claudine Hellmuths blå maling pluss en blågrønn Lumiere jeg har. Det syns ikke særlig godt på bildet men det er et veldig farvespill når man vrir på siden. Oppå disse opphøyde feltene har jeg brukt Crackle Accent (digger det, får aldri nok) for å få enda mere spill i detaljene og farvene. Var kjempespent på hvordan den tørkede Molding Pasten ville reagere på akkurat Crackle Accent fordi den "drar" jo litt i flaten under.Men det gikk så fint :)))

Ser dere den label'n som står Journal techniques på? Ser dere det herlige glitterlaget oppå? Det er Distress Stickles Rock Candy. Det er ingenting som glitterlim utenom at det tørker vel i samme tempo :P Den skal fordeles utover i et tynt lag, da kommer disse glass"flakene" bedre fram og gir en fantastisk overflate. Minner meg veldig på mønsterark og tags som bruker å ha glitterdetaljer i seg. Akkurat samme effekt og tekstur når det tørker.


 På bildet over her kan du se masse glassaktige flak oppe til høyre, sant? På grunn av blitz så får dere dessverre ikke helt se hvor fantastisk spill det er i disse flakene. OJOJOJ sier jeg bare, dette skal jeg ha mere av hihi! Det er Art Glitter, som selvfølgelig Linda selger!! Det kan enten festes ved å bruke Diamond Glaze/Glossy Accent, eller en våt lim som tørker gjennomsiktig og matt. Alt ettersom uttrykk du vil ha fram. Og de sitter svært godt fast i limet, ikke noe problem med at det drysser av her nei :)

OG VET DERE HVA SOM OG ER KULT, med dette art glitteret.... dyppe dine papirblomster i flytende lim, så dyppe i dette glitteret. Blomstene får et frostet uttrykk. Ser ut som Primas nyeste kolleksjon av blomster altså! Kjempestilig!! Blir ikke som stickles eller slikt. Mere som frost, gjett om dette glitteret har fått ben å gå på her altså hihihi!

Ps har du tenkt å lage en Art Journal selv så trenger det ikke å være noen dyre bøker, du kan bruke hva som helst egentlig. Ved å ha Gesso som grunning og "herder" så vil sidene tåle mye medium og endel røff behandling :) Min Art Journal bok blir faktisk en jeg selv har laget med diverse ark. Alt fra tykke mønsterark, tykk papp, transparent, Akvarell ark, Chipboard side osv osv i alle mulige formater. Fordi jeg vil den skal være gøyal og helt løssluppen.Så blir jeg å bruke 7Gypsies ringer å feste boken sammen med :) Men man må finne sitt eget uttrykk for hva som passer en selv best :)

Takk Linda for at du tar inn så mange spennende produkter som man kan bli inspirert av og mange gøyale timer å leke med. Jeg håper denne gjennomgangen gav litt ideer og en oversikt over produkter som kanskje ikke er så kjent for alle scrapbookere/kortlagere/mulitmedia artister.

Håper alle får en flott uke og tid til å være kreativ :0)

Scrappehilsen fra Linn

3 kommentarer:

 1. Gjett hva jeg fikk lyst til nå, Linn...hehe... Du er inspirerende i deg selv :) Takk for tips, og det med blomstene, tror jeg at jeg må prøve! Fantastisk!
  Tusen takk, Linn!

  SvarSlett
 2. Utrolig KULT Linn :)
  Du e berre så flink, og inspirerende:)
  Klem Isabell

  SvarSlett
 3. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  Skikkelig inspirerende!!!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails