onsdag 13. januar 2010

Distress Embossing Powder fra Tim Holtz - Ranger


Det finns så utallige mange typer embossing pulver på markedet at man kan gå seg litt vill egentlig. Så jeg har laget en liten tutorial om hvordan å bruke Distress Embossing Pulver. Jeg har også tatt endel nærbilder for at dere bedre skal kunne se effekten av å bruke en slik type embossing pulver. Jeg har også brukt fra Ranger en som heter Puffs. Den har jeg sett lite profilert, så jeg tenke den kunne få litt glans den og :-)


Distress Embossing Pulver er ikke som vanlig Embossing Pulver. En vanlig type vil etter oppvarming bli glatt og ha en jevn overflate. Mens ved Distress pulveret vil det etter oppvarming bli en ru overflate som minner om sandpapir når du kjenner på det. Det er blandt annet viktig å riste beholderen før man skal ta den i bruk. For å fordele krystallene som er tilsatt i pulveret for å kunne oppnå en distresset effekt. Man må også huske på når man har på pulveret at man dytter litt forsiktig pulveret ned i underlaget for så å riste av det overflødige pulveret. Ved å gjøre dette vil pulveret feste seg i større mengder :)

Når overflaten er helt avkjølet, gnir man ganske bestemt over overflaten med fingertuppene. Da vil disse krystallene løsne fra underlaget og få fram det slitte og røffe uttrykket.


 
 Å stemple med Versamark og ha Distress Embossing pulver over er også et utrolig gøy uttrykk. Pulveret fester seg veldig godt :) Her har jeg malt en chipboard blomst med C.H maling, lot den tørke godt og så stemplet jeg blomsten med Versamark og påførte Distress Embossing Pulveret. Under kan du se resultatet :)

Jeg nevnte jo også dette pulveret som heter Puffs. Det er som fløyel på boks. Når man varmer det opp så blir det til en fløyelshinne. Men alt ettersom hvor mye man har på kan man avgjøre uttrykket. 

  
Jeg likte veldig godt den myke overflaten etter oppvarmingen og tenkte hva med å stemple med Versamark og bruke puffs på en stor bakgrunn, hvilken effekt får jeg da? På montasjen under så kan du se på bilde 4 og 5 hvor morsom bakgrunn det ble av å kombinere disse. Faktisk etter jeg hadde embosset det, så enda jeg hadde knipset av overflødig pulver; var det som en tynn hinne med fløyel hadde lagt seg på hele bakgrunnen. Jeg valgte å koste det bort med en myk børst, for å kunne få fram til dere detaljene i bakgrunnen :) Puffs skal jeg absolutt leke mere med.

Til slutt vil jeg vise dere et kort jeg satt sammen ut av noen av disse elementene jeg har vist over. Jeg vil gjerne at du legger merke til trærne. Jeg likte så godt teksturen de fikk, de ble mere ekte på et vis. Jeg har også brukt Distress Stickles på to av hjertene, også et produkt som er gøy å leke med. Når jeg lærte meg at de skal ikke påføres som vanlig Stickles. Man skal gni de utover med pekefingeren eller en pensel. For å få et jevnt lag av disse litt store flakene med glitter som er i Distress Stickles. Jeg vil spesielt anbefale to farver og det er Rock Candy og Scattered Straw. Har brukt opp flasker med de ja hihi!


På det hvite hjertet har jeg brukt Puffs, det brune Distress Embossing og det mere gull aktig Distress Stickles :) Og i bakgrunnen er prikkene også Puffs. 

Jeg håper noe av dette kan være nyttig for deg som leser. At det kan inspirere deg og gi deg masse scrappelyst ☺

Ha en kreativ uke

Hilsen Linn

3 kommentarer:

 1. Dette var virkelig inspirerende :) blir så glad når jeg kommer over slike flotte oppskrifter :)
  Det gjør det så mye lettere å forstå hvordan jeg kan bruke alle disse flotte tingene :)
  Så tusen takk :)

  SvarSlett
 2. Herlig :) Utrolig hva du kan finne på med en varmepistol, embossingpulver og versamark! Dette bare må prøves! Takk så mye for tips, Linn :D

  SvarSlett
 3. Så flott inspirasjon, Linn :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails