torsdag 5. september 2013

Art Journal Tutorial- Open your heart and soul for any possibility

Denne gangen deler jeg en bildetutorial av Art Journaling sidene jeg har laget. Når det er to sider, kaller man det i AJ verdenen - a "spread" men på norsk blir det vel en "dobbeltside" ;)

Slik ble resultatet:

Jeg fikk så lyst å bruke mange restetags jeg hadde liggende. Jeg diller mye med tags og gjør dem halvferdige mens jeg ser tv eller lignende. Jeg bruker også ofte å teste ut produkter og teknikker på dem. Så hvorfor ikke ha dem i en bakgrunn. Dette er og en "test" til et lerret jeg har planlagt ;) Så her er det mange tags, i diverse størrelser. Flere har både blitt embosset, malt, inket, punchet i, skjært i osv. Så jeg tenkte det ville gi en spennende bakgrunn.

1. Her er alle tags'ene limt fast til bakgrunnen i min AJ bok (http://trel.mamutweb.com/Shop/Product/Creative-Journal-Dyan-Reaveley's-Dylusions/117818) så har jeg hatt 2 lag med Gesso sånn høvelig over alt ;) Noen tags har mye Dylusions Inks på seg og DET trekker glatt igjennom. Siden det er så pigmentert. Men jeg syns det var en fin effekt.

2. Jeg har skrevet ut på silkepapir et gammelt kryssord jeg har scannet fra et blad jeg har kjøpt på bruktbokhandelen i Bodø. Et helt nydelig Asterix og Obelix kryssord blad, som var bevart så fint. Så jeg scannet det og skrev ut på helt vanlig silkepapir. Min er krøllete da jeg har tatt vare på silkepapir jeg har fått i gaver og lignende ;)

3. Jeg limte det fast til bakgrunnen med Matte Medium. Jeg hadde også et lag over for å beskytte det mot lagene som kommer oppå. Det skal tilføres endel væske så greit at det ikke går i oppløsning;)

4. Deretter stemplet jeg litt her og der med stempler fra Bo Bunny, Tim Holtz og Deep Red. Har du ikke hørt om Deep Red, anbefaler jeg deg å sjekke de flotte stemplene hos TreL.

5. Såklart må jeg ha enda mere tekstur hehe. Valgene ble Strukturgel fra Marabou og Liquitex Light Modeling Paste. Jeg brukte også det morsomme mediumet Metall effekt texture fra Ferro. Alle er glimrende sammen med stensiler. Mine er fra Crafters Workshop.

6. Så måtte jeg få litt farge på bakgrunnen. Jeg har brukt Dylusions Ink sprays og India Ink. 
Når det har tørket ser jeg plustelig en dør til høyre... Jeg følte den ville fram ♥

7. Den fremhevet jeg slik:
Når mediumet tørket, stemplet jeg med treverk motiv og tegnet litt rundt omkring. Døren gav meg hele teksten og hva jeg ville ha sagt i min AJ (AJ= kunst/kreativ dagbok). Jeg lager ofte sider jeg trenger i øyeblikket eller lærdom jeg er takknemlig for å ha tilegnet meg. Denne gangen handler det om: å ta imot med åpne armer når mulighetene åpenbarer seg. Men ikke minst også forstå at det fins ingen problemer; det er våre tanker som skaper de. Oppdagelsen har gitt meg en sterk frihetsfølelse ♥ AJ kan uttrykke hva som helst du måtte ønske. Det MÅ ikke utrykke noe som helst. Det er din bok, din reise og ikke minst på dine premisser♥

8. Så teksten ønsket jeg å ha i diverse fonter og størrelser. Her bruker jeg med DIYthickers og Rangers Distress Stickles. De liker hverandre svært godt hihi!

Det enkleste er nok å feste Thickers'ene til en glatt overflate så de er lett å ta av underlaget etter man har hatt på glitteret. Det jeg gjorde var 1. Feste bokstavene til en tag. 2. fjerne beskyttelseslaget oppå 3. strø over Distress Stickles. 4. Samle resterende av glitteret tilbake i beholderen. 5. Plasser bokstavene. Jeg liker jo å dille med detaljer nærmest i en uendelighet hihi. Her må jeg bare beklage at jeg glemte å ta bilder. Ble helt oppslukt altså! Jeg håper bildet med tekst forklarer framgangsmåten sånn høvelig :) Det handler rett og slett om å jobbe i mange lag. Være tålmodig og bare eksperimentere til man får et resultat man er fornøyd med.
Slik ble dørkarm og døren til sist. Jeg har skrevet all tekst for hånd. Selve døren har jeg klippet til av kartong, teipet på lekker Washi teip. Så påført Matt Medium og drysset over Distress Stickles. Stemplet litt rundt kantene på døren og festet Chipboard fra Prima og vinkler av tre fra UmWowStudio.

Ser du de vakre små fuglene i sølv? De er laget ved å bruke Stensil fra Claudine Hellmuth - Love Birds og Ferro Metal Effect Texture - Silver. Begge deler finner du hos TreL :)

Produkter ikke nevnt over er:

Prima Chalk Fluid Edger Pad
Prima Mistable Resist Canvas Shapes - Delicate
Papirdesign Klistermerker bokstaver - gul og mørke blå
Claudine Hellmuth - Sticky back Canvas - natural
Claudine Hellmuth - Studio akryl maling - små - Landscape Green, Altered Orange og Charcoal black
Sharpie - Twin Tip Permanent Marker - Black
Uniball gel- white

Da var jeg kommet til slutten av bloggposten. Eneste gjenstår er å ønske dere alle en kjempefin dag:) Hjertelig hilsen Linn

3 kommentarer:

  1. Kjempeflott! og herlige farger. :-)

    SvarSlett
  2. Bare så superkule sider :O) glede mæ til mere AJ sammens med deg Linn <3 du e bare konge altså :O)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails