onsdag 8. februar 2012

Sort Gesso og Mica Flakes er gøy å kreere med♥

Jeg har en god del å vise fram den nærmeste framtid, så jeg begynner med dette. Sort Gesso, noe som jeg syns er et undervurdert medium.

Sort Gesso kan brukes som vanlig Gesso, men jeg tror den kan virke avskrekkende siden den er sort. Men jeg må si jeg er virkelig glad i den, jeg tenker at å lage tekstur av den og jobbe med lag oppå, kan gi mange flotte effekter:) Her ville jeg få de andre farvene til å poppe skikkelig fram med å ha en slik matt bakgrunn. Det er det jeg syns nesten er det flotteste med sort gesso, nettopp at den blir matt sort. Nesten som tavle maling. Men ikke helt det samme fant jeg ut da jeg testet det til Mias pølsebod:) (bilde lengre ned) Men den gjør virkelig noe for farvene som males oppå Gessoen. Den gir et helt eget uttrykk når man jobber lagvis med feks akryl maling oppå Sort Gesso som base. Fargene får en annen uttrykksform.
Her er hva jeg har brukt på disse Art Journal sidene:
Golden - Gesso Black 8 oz.
Twinklets Diamond Dust 85gr
Akrylmaling - Ranger - Altered Orange, Classic Teal, Purple Palette, Smidge Of Blue
Maling - Delta - Ceramcoat/Painters Helper Gel Stain Medium (denne blandet jeg med Claudine Hellmuths maling for å gjøre den transparent men beholdt pigmentene. Du kan se dette på tekstboksen til høyre side. Farven av malingen er der men er blitt transparent. Gel Stain Medium fungerer som andre Gel Mediums og er utrolig billig!)
Canvas - CH - Sticky back 12" x 12"/WHITE
Golden - Glass Bead Gel - 8oz.
Glimmer Mist - Denim Blue 1oz
Bånd - Tulle 6"/Ivory pr. meter (jeg brukte den til å lage struktur i bakgrunnen. La den på underlaget og malte over et lag med sort Gesso. Så da det begynte å tørke litt dro jeg det forsiktig av igjen. )
Diverse Prima stempler
Diverse Unity stempler, blandt annet - Grainy background 
Tekst strimler fra Pion Design mønsterark
Staz On Jet black
Decorating Chalk
Skiltet er av sticky back canvas. Som jeg har malt og så stemplet over trestrukturen med Staz on Jet black. Som dere kan se så popper virkelig Rangers maling godt fram på Gesso underlaget. Jeg malte også en Melissa Frances ramme med sort gesso for så å børste over detaljene med hvit chalk for at de skulle poppe fram. Et lite tips til dere som har Pan Pastels; det fungerer fantastisk sammen med sort Gesso!!
♥♥♥
 Mias pølsebod:
Jeg har veldig lenge hatt lyst å teste ut sort Gesso som tavlemaling. Det må da sies at det er ikke helt det samme:) Her har jeg malt en resirkulert reklame plakat min kjære kom hjem med. I tykk papp(?) men som var glanset på begge sidene med store bilder. Gessoen festet seg helt greit. Men jeg skulle nok pusset overflaten lett før jeg la på Gessoen. Siden flaten var behandlet slik at den var superglatt, fikk ikke Gessoen nok å feste seg i. Jeg testen før jeg begynte å pynte om man kunne skrive på den med kritt. Og jaa det fungerte! Men denne plakatens underlag ble nok ikke så slitesterkt som jeg skulle ønsket...Jeg tror på en treplate eller et underlag som er mattet ned vil dette fungerer knallbra. Men hvor slitesterkt det er i forhold til tavle maling vil jeg ikke tørre gjette på eller anta noe:) Er jo beregnet som "heftegrunn" for maling hihi! Men til salgsboden til Mias bursdag gikk dette bare flott:) Se bare Chalk Glimmermist hvordan den koser seg sammen med sort Gesso da!! Det var stor lykke når jeg oppdaget det ja hihi!

Her er hva jeg har brukt på tavlen:
Mica Flacke - PEARL 4 oz Small (denne er i et gel medium med små flak, mediumet tørker transparent)
og  Mica - Stampendous - Pearlized (denne har større flak og er løse så du kan ha det på hva du måtte ønske) 
Mica flakes er av organisk materiale, faktisk av en type stein!! Det er faktisk et så organisk matriale at man kan bruke det i såpelaging, stearinlaging, ved støping med resin eller leire. Det finns sikkert enda flere ting den kan brukes sammen med. Gjett om dette skal testes ut mere! Og ja man kan også kjøpe det i hele flak, altså nærmest som et ark! Jeg har sett eksempler på hvor det blir til og med stemplet på disse og det er såå vakkert♥ Et slikt glass med Mica Flakes varer lenge. Du får mye for pengene uten tvil. I denne boksen er det ganske så store flak. Men dette kan du variere selv, ved å klippe dem i mindre biter. Jeg varierte selv endel på størrelsen, ved å klippe noen i mindre biter, ved å legge det i et lite glass. For så å klippe i den lille ansamlingen i glasset:)

Jeg vil og anbefale flytende lim, hobbylim eller det flotte limet TreL har inne: Lim - Art Institute Glitter - 2 oz. Designer Dries Clear. Det er desidert en av mine favoritter. Man kan i tillegg kjøpe en liten tupp til den som gjør at detaljearbeid fungerer lett. Jeg har denne tuppen på hele tiden hihi, blir ikke mye søl da nei:) Quick Dry Tack Adhesive 2oz er også genialt å bruke. En av disse to må jeg ha i på hobbyrommet til enhver tid:)
Goosebumps clear og matt (det har jeg brukt sammens med Brick template, som du kan se til venste og til høyre på tavlen)
Crafters Workshop Templates
Chalkboard Glimmermist
Akrylmaling
Stempelglede - Grunge Collection/Brett
Diverse Prima Stempler og Washi tape
Er ikke dette helt utrolig. En steinart kan lage noe så vakkert. Jeg gleder meg veldig til å bli godt kjent med Mica flakes framover♥

Da håper jeg flere tørr å leke mere med Sort Gesso den har sin sjarm og sin plass i den kreative verden uten tvil i mitt hjerte. Ha en flott kreativ uke alle sammen, klem fra Linn♥

1 kommentar:

  1. Sort gesso ja, det er rett og slett digg!! Jeg også elsker den matte nesten tavle"malingen". Det var du som lærte meg å bruke sort gesso så tusen takk til deg Linn!
    Fantastisk aj-side forresten, digget skiltet!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails