onsdag 22. februar 2012

Art Journal, tag og lek med Mod Podge♥

Hei alle sammen, her kommer en laaang bloggpost nok engang fra meg hihi! Jeg bobler sånn over for tiden. Og skal jeg først vise noe som er om et produkt, så vil jeg virkelig ha prøvd det ut på forskjellige måter. Helst også lest meg opp om alt vedrørende produktet Mod Podge. Denne gangen er det ikke i en form som tutorial. Men jeg skal prøve å forklare hva jeg har gjort og gi vink og tips underveis. Er noe uklart så er det bare å spørre♥

Først vil jeg fortelle litt hva Mod Podge er. Det er kjent som et alt i ett lim. Det de fleste forbinder Mod Podge med er Decopauge. En gammel hobby, som stammer helt tilbake fra 1500 tallet og er opprinnelig fra Tyskland. Har du lyst å lære mere om Decopauge, er det bare å søke på nett. Det finns mye god informasjon om dette:) Men Mod Podge kan brukes til mere enn decopauge. For eksempel i Art Journaling, scrapping, til tøy, møbler m.m. Mod Podge er kjent for sin alsidighet og som et trygt produkt. Da det er vannbasert, inneholder ingen skadelige stoffer og er svært enkelt å bruke.

Her er en virkelig flott nettside om Mod Podge - Mod Podge Formula Guide. Her kan man virkelig lære om Mod Podge sin alsidighet.

Men nå vil jeg vise hvordan jeg har brukt dette produktet på mine AJ sider og på en Tag:)

Den første her er en AJ, som dere ser temaet. Derfor "mye" som skjer øverst på siden, mens harmonien kommer lengre ned:P Nesten litt kaotisk for så finne ro og balanse. Det sorte som er brukt på denne siden er India Ink. Genialt altså! Spesielt ved Art Journaling! Både til å skrive med, tegne med, dryppe og skape kontraster. Det er nå kommet på markedet India Ink i mange farger. Gleder meg til dette også kommer til Norge:)
 Her kan dere virkelig se Mod Podge brush strokes sine effekter. På sirklene her har jeg brukt en Crafters Workshop stensil. Med spatel har jeg lagt i Mod Podge, løftet forsiktig av stensilen og lot dette tørke. Jeg var veldig spent på om disse ville bli klissete å ta på når det tørket. Men det var de ikke. Et godt tips jeg fant ute i den store nettverdenen er å drysse talkum pulver over. Et lett dryss som du så børster av, og den klisne følelsen er helt borte. Mange medium kan bli noe klissete, spesielt hvis man har det i en Art Journal bok. Hvor sidene berører hverandre. Det som er viktig med Mod Podge er å la den skikkelig tørke før man gjør noe mere med det. Når det var helt tørt ble det helt transparent. Enda typen jeg har heter Matte var det svært transparent, men ikke skinnende.
Her ser dere hjertet mere tydelig. Hvor jeg har blandet Mod Podge Brushstrokes med Claudine Hellmuths maling. Det gav en effekt som man ser ved oljemaling. Så jeg har planer om å teste akrylmaling og Mod Podge mere ut. Ved bruk av pensler og andre teknikker, som kan brukes med oljemaling.

Her er produkt listen for dette prosjektet:
Template - Crafter's Workshop
Mod Podge - Plaid - Brushstroke MATTE 8oz
Glimmer Mist Limited Edition - Sunshine
Glimmer Mist - Key Lime 1oz
Golden - Gesso 8 oz.
Perfect Pearls - Rust
Perfect Pearls - Green Patina
Akrylmaling - Ranger - Modern Red
Tim Holtz - Tissue Tape/Symphony 2 pk
Distress Ink
Tag - Inkssentials Manilla Surfaces 20/Pkg #8 Tag #8 6.25"X3.125"
Liquid Pearls - Silver Pearl
Stempel - Prima - Printery 28stk 551056
Clearstamp - Prima - Antique Keys Background 550936
ClearStamp - Daisy Bucket/
Speedball India Ink 2 Ounces/super black - ANBEFALES for AJ, ligger under Kalligrafi inne i nettbutikken
Glossy Accents
Tag - Good Luck
Siden jeg laget en rustikk og røff stil på denne. Fant jeg ut at Mica måtte bli en flott accent på tagen. Jeg syns mica er et fantastisk produkt. Og dere kommer til å se flere prosjekter hvor det blir brukt hihi!

Jeg måtte selvfølgelig teste ut om Mod Podge Brushstrokes også kunne brukes til overføring slik som Claudine Hellmuth's Multi Medium. Og svaret er et rungende ja. Jeg må si dette var virkelig en hit hos meg. Det ser noe matt og tåkete ut her. Men det er fordi jeg har brukt Gesso spray over. Overføringen av mønsterarket fra Prima til tag'en gikk svært bra:)
 Ser dere den lille hånden? Her har jeg brukt ScrapDots for å lime de små labels på tagen. ScrapDots er genialt. Jeg så det i bruk av Donna Downey og ble helt forgapt. I neste blogg innlegg skal jeg forklare mere hvorfor det er noe man må ha hihi:)) Ville bare peke ut for en dimensjon! Og når det er tørket er det meget sterkt og solid. Det er fortsatt fleksibelt, men når det er tørket så går ikke den pynten noen steder:)))
Matriell til tagen:
Mod Podge - Plaid - Brushstroke
Golden - Gesso 8 oz.
Tag - Inkssentials Manilla Surfaces 20/Pkg #8 Tag #8 6.25"X3.125"
Canvas - CH - Sticky back 12" x 12"/WHITE
Distress Ink
Blomster - Mulberry 10 mm - Orange 11059
Blomster - Mulberry 15 mm - Krem 12013
Prima Flowers - Trellis Roses/Orange Cream
Mica - Stampendous - Tarnished
Metal Charms - ModRom/Ant.Gold Lock & Rose 6/Pkg7031
Say it in Crystals - Round Matt/grå,brun,sort 551414
Papir - Prima - Printery/Monogram
Do you here Lifes Whispers?

Denne har jeg selvfølgelig mye å fortelle om også♥ Først må jeg bare si LYKKE er å eie en Moleskin skissebok. Den er ikke oppskrytt for å si det slik:) Her måtte jeg igjen teste ut teksturen i Mod Podge Brushstrokes. Spesielt en dobbelsidig side sådan. Så etter jeg hadde grunnet sidene mine med Golden Gesso. Brukte jeg Crafters Workshop Brick stensil sammens med Mod Podge. Løfet igjen forsiktig av og lot sidene tørke.

Sidene etter de tørket var mere klebrige. Men jeg tror mengden jeg brukte og min utålmodighet var problemet:P Jeg kjente på baksiden av papiret og det var fortsatt kaldt. Kaldt=ikke tørket helt igjennom er min erfaring. Men jeg tok anledning til å teste ut dette med å bruke feks noe som talkum. Vel ikke fant jeg noe, så jeg tok fram en av kritt brettene mine. Og jo jøss det fungerte knallbra! Børstet lett over med hvitt kritt og null klebing enda baksiden var kald. Deretter når alt var helt tørket malte jeg mursteinene med diverse maling. Før jeg så malte over med Mod Podge Sparkle. Oh la la!! Snakk om herlig glitter effekt!! Og det blir ihvertfall ikke klebrig når det har tørket. Da man kan bruke det som top coat (beskyttelseslag) og det tørket ganske raskt! Overflaten føltes robust og solid, hihi vanskelig å forklare med ord :)
 
Temaet i denne AJen er at jeg tror livet gir oss hjelp og veiledning gjennom det jeg beskriver på sidene. Men så var det dette med når man ikke hører etter, så kan det være som å møte en murvegg eller i verste fall "raser" den over deg. I metaforisk forstand:P Så jeg måtte selvfølgelig skjære noe av murveggen ut, slik at den "detter" ned.
Her forteller jeg at utfordinger vi møter i livet er egentlig gaver og at hver murstein er som en dyrebar diamant. Og med glitrende mursteiner syns jeg det poenget kom godt fram. Men tenk her er det flere lag med medium oppå papiret jeg har delvis skjært ut. Og Mod Podgen holder ufattelig godt. Den er sterk og fleksibel. Jeg ble meget imponert må jeg si. I tillegg har jeg stemplet oppå den, satt godt som bare det. Til og med Rubons satt godt fast oppå alle lagene. Fantastisk vil jeg si!
 
Bokstavene er en font jeg fant på nett, som jeg så skrev ut på Sticky Back Canvas. Ja jeg kommer til å ha sticky back canvas i hus så lenge jeg får tak i det. Det er enda til dags dato et av mine aller største favoritt produkter♥
Her i "gresset" har jeg brukt Molding Paste og Gesso, for å lage en mere tørr grov tekstur før jeg malte og inket oppå. Sommerfuglen er festet med ScrapDots. Oppå alle lagene med mediumene som er brukt under. Ser dere hvor høyt over underlaget den sitter? Man skulle jo tro når jeg da skal lukke boken vil sommerfuglen bli klemt ned. Men det er ikke tilfellet. Limet er så sterkt at den sommerfuglen lever trygt inni min bok♥
 
Ganske fantastisk glittereffekt fra Mod Podge Sparkle♥
Matriell til denne AJ:
Scrap Dots 3-D Liquid Adhesive (under sommerfuglen)
Template - Crafter's Workshop 6"X6"/Birds Of A Feather
Template - Crafter's Workshop 6"X6"/BRICKS
Canvas - CH - Sticky back 12" x 12"/WHITE
Mod Podge - Plaid - Sparkle 8oz
Mod Podge - Plaid - Brushstroke MATTE 8oz
Golden - Gesso 8 oz.
Golden - Molding Paste 8 oz.
Distress Ink
Papir - Prima - Printery/Pressman
Archival Ink Black
Diverse rubons
For å vise enda mere hvor effektfullt Mod Podge Sparkle er, se bare her
For et potensiale et slikt produkt har altså♥ Mod Podge er et utrolig alsidig medium. Og det er ingen tvil om at de satser seriøst i markedet nå. Det er kommet mange typer og flere ble sluppet på siste CHA. Det er desidert et fantastisk lim. Jeg har brukt det mye til å lime ned diverse lag med papir og det sitter svært godt og tørker fort. Som nevnt tidligere har jeg fått meg ny skissebok og der har jeg limt to og to ark sammen for å få litt stødigere bakgrunn. Da har Mod Podge vært limet jeg syns har fungert aller best av det jeg har prøvd til nå♥

Da håper jeg dere fikk noen ideer for bruk av Mod Podge. Trel har mange forskjellige typer inne i butikken sin. Og detaljer og tips til hvordan å bruke dem finner dere i linken - Mod Podge Formula guide som nevnt tidligere i innlegget. For enda mere inspirasjon anbefaler jeg denne linken fra Pinterest. Et eksempel er Mod Podgede sko! Jepp helt sant! Dette produktet har uante muligheter♥
Varm scrappeklem fra Linn

1 kommentar:

  1. Kjære Linn!
    Det er så gøy å se hva du klarer å trylle fram av de ulike Art produktene som finnes der ute. Jeg elsker å studere ditt arbeid, og finner stadig nye spennende detaljer som fasinerer meg. Keep up the good work!
    <3 Cathrine

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails