torsdag 26. august 2010

Tutorial av BLOMST(Dahlia) og Innføring i Chalkboard Glimmermist :)

Jeg fant en så flott tutorial på Youtube hvor man kan lage en blomst ved bruk av puncher. Det man trenger er en sirkelpunch og en hjertepunch. Jeg måtte såklart lage min vri på den :)

Jeg har brukt: Spellbinders Nestabilities - Scallop Circle og Cuttlebug Heart Dies og jeg har også brukt Tattered Angels (MIST)ABLES - Crepe Ribbon, Tattered Angels Chalkboard: Peacock og Chalk, Glimmermist Popsicle.

Før jeg viser Tutorialen tenkte jeg å forklare litt mer i forhold til Chalkboard Glimmermist. Det er mange som lurer på hva som er forskjellen mellom vanlig Glimmermist og Chalkboard Glimmermist. Jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan hva slags forskjeller jeg har merket :)

Men først må jeg nevne at den som heter Chalk blir ikke helt hvit som man kanskje tror. Det er en som heter Glimmermist Marshmellow som blir virkelig hvit.Men denne blir mer matt og får en svært glitrende overflate som jeg vil beskrive som bittesmå diamanter hvis det blir brukt på et mørkt underlag. Det jeg liker med fargen Chalk er at jeg kan spraye den OPPÅ andre Glimmermister! Man får en utrolig kul effekt av det. Et matt uttrykk og man kan også blande vanlig Glimmermist med Chalkboard Chalk og få utrolig flotte farger som er mer matt :) I denne tutorialen viser jeg hvordan jeg sprayer den oppå annen påført Glimmermist, og du vil se at den på en måte blender inn i den andre Glimmermisten. (for at den skal blende slik må selvfølgelig Glimmermisten under fortsatt være noe våt. Obs Chalkboard Glimmermistene tørker fortere enn vanlig Glimmermist. Så her må du jobbe fort.

Det som er annerledes med Chalkboard mistene er at når du sprayer, så virkelig sprer den seg. Den har en svært stor radius. Når man sprayer veldig nært og uten bevegelse blir det nesten som en sirkel, istedet for en konsentrert flekk (sorry kom ikke på et bedre ord hihi) Men som alle Glimmermister så varierer sprayfunksjonene. Noen sprer seg bedre enn andre. Noe annet å nevne er at Chalkboard Glimmermist dekker mye bedre enn vanlig Glimmemrist. Noen få sprayer og underlaget er dekket.

En annen ting å huske på er at man må blande disse veldig godt!! Fordi selve fargepigmentene setter seg fast på innsiden av beholderen. Så her må det blandes godt altså!

Før jeg nå begynner med tutorialen så må jeg ta opp dette med at papiret bølger seg ved bruk av Glimmermist.... noe det gjør. MEN noen gode tips vil jeg komme med i forhold til det.

1. Ha tørkepapir klar før spraying.

2. Jobb raskt og ikke vær for generøs med sprayen!

3. Med en gang du er ferdig sprøytet, tørk av overskytende spray, IKKE la det ligge dråper igjen på   underlaget! Jeg bruker å legge tørkepapiret oppå, så det suger opp det resterende.

4. Vil du ha mørkere farger eller at det skal dekke bedre, jobb heller i flere omganger og bruk varmepistol mellom omgangene.

5. Har kartongen/papiret virkelig krøllet seg, mist med vann på baksiden av kartongen, et tynt jevnt lag skal ikke være veldig vått altså! Bare litt fukt, og legg så i press flatt i noen timer. Da er ujevnhetene borte ;)

Jeg håper dette hjelper litt på frustrasjonen jeg har merket i forhold til papir som bølger seg ♥

Nå kommer Tutorialen:

Først har jeg stanset ut en Scallop Sirkel i den størrelsen jeg har tenkt min blomst skal være. Dvs. ytterkanten av min blomst. Så bretter jeg den forsiktig i fire for å få linjer å følge når jeg skal montere hjertetene. Hvor mange hjerter du trenger kommer an på størrelsen på hjertepunchen/diesen og selvfølgelig også diameteren på sirkelen. Så her må du nesten prøve deg fram. Minimum er nok 10 stk.


Jeg har stanset ut av Crepe Papiret fra Tattered Angels fordi jeg ville få mer tekstur på blomsten og at Crepe papir er gøy! Brett alle hjertene i to og ha på flytende lim (anbefaler det virkelig) Plasser det første hjertet slik bildet viser. Linjen på det brettede hjertet i kant med linjen på bretten i sirkelen.
Når du da skal montere det neste hjertet passer du på at det overlapper litt fra forrige hjertet. Fortsatt med den brettede linjen på hjertet videre til høyre. Altså bretten på hjertet blir på din høyre side :)


Fortsett å lime på alle hjertene på samme måte.


Det siste hjertet som skal inn, plasserer du ved å "åpne" hjertet til høyre, og flette det inn der. Da blir overlappingen helt jevn.

Så kommer min "vri", løft opp det øverste laget av hvert hjerte og brett det opp. Altså løft opp og brett mot høyre.

Slik blir den ferdige blomsten. På den orginale tutorialen har de festet en splittbinders i midten (og laget hull i sentrum av sirkelen før påføring av hjertene) Men jeg har tenkt å pynte med noe annet. Først vil jeg gi den litt farge.

Her blander jeg Chalkboard Peacock og Glimmermist Popcicle på mitt Craftsheet.


Så påfører jeg det fargen med pensel, fordi jeg vil ha forskjellige nyanser på blomsten, hvor det er mørkest innerst.


Mens det enda er vått fra min mikstur av Glimmermist, sprayer jeg en god porsjon med Chalkboard Chalk og lar fargene blende inn i hverandre.


Som dere ser har jeg mengder med Glimmermist på her. Jeg ønsket å få et levende utseende. Så her ville jeg det skulle krølle seg og bli litt skrukkete :) Slike mengder på kartong vil jeg ikke anbefale altså!


Etter å bruke varmepistol for å tørke den halvveis og la den tørke på egen hånd i noen timer, ble den slik. Jeg hadde en liten dæsj med Popcicle i midten til slutt, for å få den til å poppe litt ekstra.


Her er det ferdige resultatet. Jeg pyntet med Chipboard Button fra Jenni Bowlin og en Prima Pebbels som jeg har tatt bort botivet bak. For så å feste det til et vakkert motiv fra Teresa Collins mønsterark: Welcome Home.

Her er LOen som hører til blomsten hihi!

Jeg har laget den dottie bakgrunnen med et Stempel fra Hero Arts som stempler prikker. Kan man få nok prikker altså!! Jeg stemplet med Versamark Ink og brukte Hvitt embossing pulver og embosset. Deretter sprayet jeg med Chalkboard Glimmermist Peacock og Glimmermist Popcicle og tørket av det resterende misten og da poppet de hvite prikkene fram, gøyy!. 

Ellers har jeg brukt: Bazzill - Classic, MME - Medowlark serien, Teresa Collins - Welcome Home serien, Shabby Green Door - on the wings of a dream, Tattered Angels (MIST)ABLES - Crepe Ribbon. Det lilla hjertet er Claudine Hellmuth's Sticky Back Canvas jeg har malt og klippet ut. Jeg har også brukt av Tattered Angels Fanciful Stencils.

Jeg håper du finner inspirasjon og lyst til å prøve ut dette. Må og si hurra for en herlig hobby vi har, det finns ingen grenser for hva kreativitet og fantasi kan vise oss. Nyt den kreative reisen alle sammen og ha en nydelig dag♥

Hilsen Linn ☺

2 kommentarer:

 1. åh, så fin blomst da.... (lekker LO også da).
  En slik blomst må jeg jammen se om jeg klarer å lage...
  Takk for beskrivelse...

  SvarSlett
 2. Fantastisk beskrivelse, Linn :)
  LO'en og blomsten kan du kikke nærmere på i butikken :)
  Velkommen!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails