onsdag 22. oktober 2014

Love yourself ♥ Need not greed ♥ Art Journaling ♥

Heii! Ja denne gangen vil jeg vise to Art Journal sider jeg har laget. Jeg har vært så heldig å få i mine hender den flotte AJ boken til Ranger. 

Boken er i en flott størrelse for de som ikke ønsker å lage så svære Art Journal sider. Den er også hendig å ha med seg i for eksempel veska. Eller hvis man skal ut å reise. For ikke å snakke om hvis man har en liten stund å kan prøve ut teknikker, tegne litt, lage en side ganske kjapt. Er denne boken helt perfekt til det. Arkene i denne boken er jo og veldig gode. Skal ikke nekte jeg elsker mine store versjon av denne boken. Men må si denne lille er brilliant og vil fylles opp med stor glede ♥ Jeg lot med vilje flasken fra Golden være med på bildet, for å gi dere litt referanse til størrelsen. Den måler fysisk:  8 1/2" x 5 1/2 " ( 21,5 cm x 14 cm)

Så her er to sider jeg laget i boken så langt: 

Ja denne sier vel sitt hva jeg mente med den hihi! Bakgrunnen er laget med en utskjært bakgrunn fra min Cameo. Det var den første testsiden min og så tenkte jeg hmm, den må jo kunne brukes som stensil vel. Så jeg la på den utskjærte bakgrunnen, og malte over med Mod Podge og lot det tørke.
Så fikk jeg noen utrolige kule Reeves Soft pastels fra TreL til å teste ut.
Jeg er så glad i Reeves Gouache maling. Så jeg var kjempespent på hvordan disse ville oppføre seg. Jeg er langt fra utlært enda i Soft Pastels! Så dette ble mitt første "møte" med dem som jeg har gledet meg lenge til. De er virkelig fargerike og vakre. Jeg gleder meg til mange flere prosjekter med dem.  

Her er litt info om dem klippet ut fra nettbutikken: 

Blendable pastel chalks each measuring 2-1/2" long and 3/8" square. Can be applied with a finger, cotton bud or suitable brush and can be used for both drawing and coloring. The high quality pigments provide vibrant colors and excellent lightfastness. They can be applied on smooth or textured paper. Since they are water soluble they are compatible with watercolors and can be diluted to create washes. They also can be used as is or scraped with a knife to create pastel dust that can be applied with a finger or other suitable too. The colors in this set will provide many hours of creativity and make a great gift for artists of any skill level.

Så til denne bakgrunnen brukte jeg Soft Pastels sammens med tørket Mod Podge lag. Altså Mod Podge laget fungerte som en resist for Soft Pastels. Og det fungerte så perfekt. De var herlige å jobbe med og fargen ble sittende best der hvor papiret ikke var dekket med Mod Podge. Disse Pastels er veldig pigmenterte og kjempeflotte å jobbe med
Jeg testet det ikke så mye ut med vann. Men litt med våtservietter, for å tørke av oppå Mod Podge laget. Og det var en utrolig fin effekt. Jeg gleeder meg til å leke mere med dem, spesielt siden de er vannløselige wohoo! Satser på å lage en liten filmsnutt om dem etterhvert. 
Så fargene, sort, oker, brun og gul er da disse flotte pastels. Hjertene som dere ser, er fra et VIDUNDERLIG stempelsett som TreL har inne. Jeg fikk nesten åndenød når jeg oppdaget det! Det er fra fantastiske Hero Arts. Utenom Papirdesign sine stempler, er Hero Arts en av mine topp tre stempel produsenter. Og her snakker vi kvalitet! Brettet TreL har inne er dette: 

Noe så perfekt å bruke til Mixed Media, Art Journaling, bakgrunner osv. Så jeg brukte hjertestempelet, kantstemplene til bakgrunnen på siden min. Hjertene stemplet jeg på silkepapir med Versamark og embosset med et annet favoritt produkt: Stampendeous fran-tage chunky Gold embossing enamel. Jeg kan liksom ikke få nok av disse embossing enamels. Jeg anbefaler dem på det sterkeste Jeg har og brukt embossing enamels på kantene oppe og nede ved bruk av halvsirkel stempelet fra samme stempelbrettet fra Hero Arts. Så har jeg splættet med litt diverse maling. Og selve teksten er skjært ut fra min Cameo

Side nr 2:

Jeg er ganske engasjert i hva som skjer rundt i verden for tiden, og det havner også i min Art Journal. Det er litt som en dagbok, det som rører seg på innsiden må ut i et eller annet uttrykk eller som en lærdom. Her har jeg igjen jobbet lagvis. Bakgrunnen ble først tildekket av gamle boksider. For så hadde jeg på et spennende medium fra Marabou som TreL har tatt inn. 
Det heter Strukturpasta FIN. TreL har tatt inn tre forskjellige og de er alle meget spennende å jobbe med. Jeg har brukt Marabou medium i lengre tid og de er svært holdbare og stabile å jobbe med. De andre to typene strukturpasta er i versjonene GROV og LETT. De er ikke som Molding Paste som jeg først trodde. 

Strukturpasta LETT og FIN minner endel om Golden Absorbant Ground for dere som kjenner til det mediumet.
Men ser dere den noe grove strukturen under her?  Vel det er Strukturpaste Fin og den er mere flytende enn LETT. Det kjennes ut som det er pittepittesmå hvite sandkorn i blandingen. Her er info fra nettbutikken om FIN versjonen:

Strukturpasta til akrylbaserte farger. Vannbasert, hvit, matt akrylpasta. For å lage relieffer og strukturer. Benyttes på tre, lerret, papir, papp, das pronto, polystyren, glass, metall og sten. Kan blandes med akrylfarger og akrylbasert hobbylakk med inntil 20%, eller overmales etter tørking. Tørker på 2- 24 timer avhengig av tykkelsen og blir da værbestandig.

Fin 803 gir finkornet sand og snøeffekt. 

Jeg tror den vil være ypperlig til å lage snøeffekter til både julekort m.m. Disse er så veldig alsidige og kan brukes på alt fra glass, til isopor. Og den LETT versjonen er visst veldig flott med Stensiler. Så det skal jeg teste ut neste gang
 Så etter mediumet Strukturpasta FIN tørket. Brukte jeg mine Inktense blyanter og farget laget med blått. Blyantene satt som støpt på bakgrunnen og da jeg tilførte vann med pensel, spredte det seg veldig fint i bakgrunnen. Det var svært lett å jobbe lag på lag.
 De oransje halvsirklene og også pilene er Hero Arts stemplene nevnt ovenfor. Som jeg stemplet med Distress Paint. Den flotte barten skal liksom symbolisere rike herrer med bart. Hadde jeg hatt mere tid, ville det vært monopol mannen med bart der egentlig hihi. Jeg syns denne barten ligner veldig på han fra Monopol spillet :P Og den assosiasjonen fikk jeg fra min kjære, så vi tenkte visst det samme ☺Morsomt hvordan man assosierer til visuelle symboler hihi! Barten er iallefall fra et knallflott  Klistermerke sett fra MME Teksten er skjært ut nok en gang fra min Cameo. Hvor jeg har brukt fra et eldre mønsterark fra Bo Bunny. Det er desidert et av mine favoritt ark og jeg passer på aldri å gå fri for det

Da håper jeg det inspirerte dere til å sette av litt tid til Art Journaling framover. Høsten og vinteren er virkelig en tid hvor jeg liker å fordype meg i bøkene mine. Om så en halvtime her og der, utrolig hva man kan få til i disse små stundene. Og så gir de så mye glede i etterkant også ♥ En pust i bakken med å være helt fri kreativt er nyydelig. Da håper jeg dere alle får en kjempefin uke videre ♥
Varm kreativ hilsen fra Linn

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails