lørdag 18. april 2015

Lage en Boks ? Her er Steg for Steg Forklaringen !!

Hei hei dere :-)

Håper dere nyter Lørdagen i det fulle :-) 
Jeg har blitt spurt over en lengre periode på hvordan jeg lager boksene mine. Hvordan jeg setter dem sammen. Å hvorfor jeg velger de fargene jeg gjør.
Vel, i dag har dere flax, for her kommer det en steg for steg forklaring på hvordan du kan lage papirbokser. Og det beste av alt: det er IKKE vanskelig :-)
Jeg forteller deg alt, hva jeg tenker når jeg setter boksene mine sammen og ikke minst hvorfor jeg gjør det jeg gjør :-)

 

Det jeg alltid gjør før jeg lager ett prosjekt er å se igjennom alle mønsterarkene mine. Jeg sorterer arkene mine etter farge, og jeg setter den siden jeg liker frem. Så det er den siden jeg ser først. Jeg ser igjennom den fargen jeg ønsker å bruke, velger ut 3 - 5 mønsterark som passer sammen.
Når jeg har valgt arkene, velger jeg ut kartong som passer til arkene jeg har funnet. Når jeg har gjort dette, har jeg som mål å bruke minst halvparten av arkene jeg har funnet fram. Til denne boksen har jeg valgt meg ut 3 mønsterark og en stykk kartong.

Forklaringen står under hvert bilde :-)

TRINN 1 <3 


Jeg er veldig glad i å bruke mønsterark som kommer fra samme kolleksjon, fra samme produsent. Jeg føler at prosjektet blir mer rent og stilfullt ved å bruke papir i fra samme serie. 

De arkene jeg har valgt meg ut er 3 stykk ark fra Fancy Pants:

Jeg har også brukt kartong i fra Bazzill med prikker på:


TRINN 2 <3

Det første jeg gjør når arkene er funnet, er å finne ut hvor stor boksen min skal være. Det avgjør også hvor høy boksen min kommer til å bli. 

Hvis jeg ikke bruker en dies som bunn og lokk, lager jeg alltid bunn og lokk ved å ha tykk papp i mellom arkene. 
Dette er målene jeg har brukt på bildet over. 

To deler tykk papp: 13cm x 11cm
Fire deler kartong: 14cm x 12cm

Målene er valgt ut for å få en kant på en halv cm på hver side av pappen som ligger i mellom kartongen. 


TRINN 3 <3


 Det neste steget jeg gjør er å feste dobbelsidig tape på begge sider av pappen. Fester de så på midten av kartongen. Jeg bruker lim rundt slik som på bildet. Setter så den siste kartongen oppå.

Du ser sikkert at jeg har brukt mye tape. Dette er for å unngå luftblemmer når du fester arkene sammen til limet.

Den tape'en jeg har brukt er den den beste jeg har vært borti. 
Du trenger ikke å klippe av den biten du skal ha, det er bare å rive av. I tillegg holder den super godt fast der du har festet den.
Den kommer i flere ulike størrelser, så du hele tiden finner rett  


TRINN 4 <3


Når jeg har satt kartongen oppå, bruker jeg en bone folder på begge sidene. Dette gjør jeg for å lime igjen, å få konturen av pappen. Lokket og bunnen på boksen blir mer solid på denne måten. Jeg rufser til kantene og sverter dem med Distress Ink.

For å få kantene slitte/rufsete, bruker jeg ett verktøy fra Tim Holtz
Den er Genial !!!


TRINN 5 <3


Jeg legger vekk Bunn og Lokk å starter på veggene av boksen. På veggene har jeg brukt mønsterarket Fancy Pants, Love Note / Kissing Booth

Målene på veggene er:

2 Deler: 23cm x 7cm

Disse preger jeg på: Lang siden: 12cm, 22cm  
Kort Siden: 6cm

På bildet ser du at jeg har brukt Bone Folderen for å få brettene bedre frem. Da er det lettere å klippe i den bretten som er 1 cm, slik som på bildet. Den flippen som er 1cm x 6cm fester du på innsiden av den andre veggen. Når du har festet på begge sider, sitter du igjen med ett rektangel. 


TRINN 6 <3


Før jeg fester sidene til bunnen av boksen. måler jeg til vegger for å ha på innsiden av veggene. Siden det er mønsterark jeg har brukt som sider, blir veggene mer solid på denne måten. pluss at man ikke ser baksiden av mønsterarkene. Her har jeg valgt en hvit bazzill kartong med striper. Det gir en fin effekt inni boksen.

Målene på veggene er:

2 Deler: 6cm x 11,8cm
2 Deler: 6cm x 9,8cm

Jeg gjør kantene slitte og sverter dem med samme distress som på Bunn og lokk. Disse fester jeg enkelt med Dobbelsidig tape.


TRINN 7 <3


På bildet ser du at jeg har festet sidene til bunnen, dette gjør jeg med lim. Grunnen til det er at det er lettere å styre sidene, slik at det blir på midten av bunnen.


TRINN 8 <3 


Før jeg lager lokket som skal være på toppen. Pynter jeg insiden av boksen først, det samme gjelder veggene. Inni denne bokssen har jeg brukt samme kartongen på veggene i bunnen av boksen. Da ser man ikke bretten som ligger under. Bunn og sider preges nå med hvit perlesnor. 

Målene på kartongen i bunnen måler: 11,8cm x 9,8cm


TRINN 9 <3 


For å gjøre boksen mer spesiell på utsiden, har jeg brukt ett nytt mønsterark.

2 deler: 22,2cm x 4cm
Disse har jeg preget på 12,1cm, to ganger slik at det skal bli lettere å få rundt hjørnene på sidene.

Som du ser har jeg brukt en Punch, nede og oppe. Etter dette har jeg brukt Liquid Pearls - White Opal, lagt en tynn kant runt. De er bare helt geniale for å få tilført det lille ekstra, å den tørker fort :-) 
Disse er festet rundt med dobbelsidig tape. Nå vil du oppdage at sidene på boksen er enda mer solide enn det de var før.

TIPS: Bruk Liquid Pearls og stickles ytterst på blandene på blomster. PERFEKT !!


TRINN 10 <3 


Nå har det skjedd flere ting. Jeg har lagt ett hvitt bånd oppå borden jeg har lagt rundt boksen. Frempå boksen har jeg laget en papir sløyfe, pyntet med det samme båndet, dekorert med white opal og limt på. Det er først nå jeg limer på pærlesnoren som er over båndet, på bunnen og helt øverst på sidene av boksen. 

For å lage sløyfen, har jeg brukt en mal. Det finnes også dieser som gjør dette. Men har du ikke det er like enkelt å lage den selv. Da får du den størrelsen du vil ha.

Den består av 3 deler 
Du kan laste den ned, forstørre den i den størrelsen du vil ha, skrive den ut og klippe den ut :-)TRINN 11 <3 


Når du kommer til lokket, dekorerer du det oppå før du fester det til sidene inni. Her står du fritt fram til å gjøre hva du vil. Her trenger du ikke mål i cm. Bestem selv hvor store delene skal være. 

Jeg har brukt samme arket som på sidene og festet det på toppen med ett lag med 3D puter. Når jeg målte til ville jeg ha den på innsiden av konturen av pappen på lokket. Dette fordi jeg ville ha perlesnor rundt, å måtte ha plass til det. Mønsterarket jeg har brukt helt på toppen er

Grunnen for at jeg har valgt ett slikt ark med ett direkte mønster, er for å bryte opp det rolige som ellers er på boksen, festet med 2 lag med 3D puter for å få litt høyde. Samme båndet som er på sløyfen og på sidene; har jeg lagt rundt og laget en ny sløyfe i bånd, slik som på bildet.


TRINN 12 <3 

  
Nå bestemmer jeg meg for hva jeg skal ha på lokket. Jeg har brukt ett lekkert motiv som er fra ett lekkert ark fra Papirdesign.

Etter at jeg har klippet det til, har jeg brukt Stella Brush - Clear  
som har glitter i seg over motivet. I rett lyset får motivet en helt fantastisk shimmer over seg <3 Jeg har brukt denne på blomsterne også, som du får se på ett senere bilde.


Jeg er helt forelsket i dette arket, og tror jeg er på mitt niende ark med disse lekre damene, de passer til alt !!!


TRINN 13 <3 


Etter glittringen ( Som desverre ikke synes godt nok i det svake lyset ) 
Har jeg røffet til kantene og svertet dem. Det samme har jeg gjort på mønsterarket under. Det er forresten det samme arket borden på sidene er laget av. Motivet er festet med 3D puter, så si på midten av lokket. 


TRINN 14 <3 


Her ser du lokket på innsiden og hvordan jeg har festet det. 
Jeg har festet det med båndet som er på utsiden. Brukt to store knapper med sløyfer å festet over båndet. Det samme inni på sidene av boksen, med ett sett mindre knapper. 

Her kan du feste lokket med papir og hengsler. Det må ikke være bånd, slik som jeg har brukt.Her ser du lappen inni boksen. Som er satt sammen med de samme mønsterarkene, 3D puter og de samme blomsterne som er på lokket. 
Flate dotter preger hjørnene og oppå sløyfene som er på knappene. 
Teksten er skrevet med klistremerker.


TRINN 15 <3 


Når lokket er festet, starter jeg med blomsterne som skal være rundt damen på lokket. Her ser du at jeg har brukt glitter penselen på blomstrne også. 


Du legger sikkert merke till de små blå elementene jeg har lagt oppå. Dette har jeg gjort med vilje, for å bryte opp det som er rødt, rosa og hvitt. Det gjør at du automatisk legger merke til øynene på jenta på lokket. Først da ser du at de tre blåe blomsterne og de 4 flate dottene passer perfekt inn i alle detaljene og fargene. Spesielt hvis du bruker den Hvite Stella Brush kosten med glitter over rosene <3 

Jeg har også brukt en Punch for å få blad med prikker på. Disse ser du øverst i høyre hjørne. 
Den er bare helt genial den Blad Punchen fra Martha Stewart.
Jeg bruker min utruli mye.

 


TRINN 16 <3 

Du er nå ferdi med Boksen <3 
Da har jeg gitt deg en steg for steg forklaring på hvordan du kan lage en boks selv, å med denne forklaringen kan du lage den boksen du vil <3

Her er linkene til prdukter til Nettbutikken :

Mønsterark - Fancy Pants - Kissing Booth 
Mønsterark - Fancy Pants - Love Birds 
Mønsterark - Fancy Pants - Passion 
Bazzill - Dotted - Mauve 
 Bazzill - Hvit stripet kartong
Tykk Papp 
Liquid Pearls - White Opal
 Perlesnor - Finnes i Butikk
Hvitt Bånd - Finnes i Butikk
Dobbelsidig Tape - 1 / 4 inch
Dobbelsidig Tape - 1 1/2 inch
Papirdesign - Klippeark 
Papirdesign - 3D Puter 
Knapper - Finnes i Butikk
Stella Brush - Shimmer Clear 
Stella Brush - Shimmer White 
Papirdesign - Roser - Flate - Rosa 
Papirdesign - Roseknopper
Papirdesign - Åpne Knopper
Storyteller - Rosa Roser 
Diverse Blomster
Pynte Nåler - Finnes i Butikk
Punch - Martha Stewart Bord på Boksen
Papirdesign - Flate Dotter Marine
Papirdesign - Flate Dotter Hvite
Papirdesign - Flate Dotter Mørke Røde
Tim Holtz - Rufse til Kantene
Distress Ink - Vintage Photo  
Klistremerker - Bokstaver


Da ønsker jeg dere masse lykke til med Boks produksjonen.  Som du ser så er det mye enklere enn du tror, det er detaljene som tar tid <3 


Klem Fra DT Silje Kristin

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails