torsdag 25. oktober 2012

Believe in yourself - Lerret


Det er så givende å kreere på lerret. Jeg føler meg så fri og i utforsker modus når jeg holder på. Det er også veldig tilgivende i form av at man kan alltids male over og begynne på nytt hvis man ikke blir fornøyd

I denne bloggposten viser jeg kort hvordan jeg enkelt bygger opp et lerret. Det er utallige måter å gjøre dette på. Hvor mange lag man vil bruke, er helt opp til en selv. Jeg jobber ofte helt åpent hvor jeg kan ha en viss anelse hva jeg har lyst å formidle eller kreere. Men ofte er det flott å være åpen for å se hva som skjer, og ikke begrense meg selv i å utforske det ukjente.

Lerretet jeg har brukt er fra TreL’s butikk. MEGET god kvalitet på disse lerretene og jeg er veldig glad i disse som er dype. Windsor & Newton er kjent for gode lerret. Dette er 8x8 inch (203mm x 203mm) og 1 ½ inch (38 mm) dypt. Det er bomulls lerret som har fått trippelt lag med Gesso. Så man trenger ikke å grunne det med Gesso før man begynner.
 

Jeg må si denne akryl malingen fra Amsterdam Acrylics var svært behagelig å jobbe med. Den dekker mye og er lett å påføre. Tubene er geniale, man slipper at man klemmer ut mye mer enn man trenger. Farge paletten i pakken gjør det lett å blande til sekundær fargene som oransje og lilla. Fargene vil gi en semi gloss finish vil jeg kalle det. De er noe transparente (gjennomskinnelig) utenom sort og hvit. Som og er helt vanlig innen akrylmaling. Jeg har laget litt av den sorte til spraymaling og det fungerte så bra! De tørker fort, men ikke alt for fort som noen gjør. Virkelig flott maling og jeg kommer til å bruke dem opp ja! Passer perfekt til Art Journaling, scrapping, og slike lerret som dette her J
Nå kommer det mange bilder som viser hele prosessen :) 


Dette tørker fort, og det trengs bare et tynt lag oppå bokpapiret. Nå når jeg har fått ønsket bakgrunnsfarge begynner jeg å tenke på lag med mønster og tekstur.

Dylusions stensilene fungerte svært godt sammen med spraymalingen jeg laget av Amsterdam Arylics. Og siden akrylmaling er vann avstøtende så sitter ikke Glimmermist og lignende fast på en akryl bakgrunn. Da er det flott å kunne blande sin egen vannfaste spraymaling. Men man kan også hvis man ønsker å bruke for eksempel vannløslige sprayer. Ved å grunne med Liquitex Clear Gesso først. Når det laget er tørket har den en fantastisk overflate for å ta imot all slags medium. Til og med akvarellmaling!

 * I dyp tekstur: så mener jeg at det blir et tykt hjerte som er uthevet mye fra lerretet :) 

Grunnen til at jeg viser dette bildet hvor jeg påfører mica flakes er at ofte skjer slikt. Ideen som kanskje var god i hodet, ble ikke like flott på lerretet. Men Mica flakes lager en flott tekstur. Så det er langt fra bortkastet J Jeg vet nå for å få den effekten jeg var ute etter, må Mica flakes tilføres helt mot slutten.

Så ønsket jeg litt "mer" i bakgrunnen min, så da fant jeg fram foam stemplene mine;)

Dere har sikkert hørt om white wash? Hvor man bruker hvit maling tynnet ut i vann (ca som melk) og maler over overflaten man ønsker å dempe litt. Man kan da la det ligge å tørke helt eller fjerne noe av den tynne hvite malingen. For å fremheve noen områder. Hva med mørke farger da, som for eksempel sort? Ikke akkurat at man demper bakgrunner på samme måte, men kanskje mere fremheve skygger, konturer og tekstur i bakgrunnen. Hva syns dere? Jeg liker svært godt å leke med denne teknikken. Spesielt hvis det er mye tekstur. Her er det ikke så mye da, men alikevel tror jeg dere kan se forskjellen :)

Jeg syns det blir mere grunge aktig utseende på bakgrunnen. Litt røffere og sterke kontraster. Jeg gleder meg å teste dette med mange andre farger. Hmm tenk i en knall farge da, kan bli kult? Hihihi!


Her er det ferdige lerretet. Jeg endte med å male hjertet dyp oransje og tok heller Golden Pearl Mica flakes litt her og der på toppen av hjertet. Jeg ville som sagt ha et mer rustikk og røfft utseende. Jeg skrev rett på lerretet med en genial sharpie!! Den heter Sharpie Brush og TreL har den i butikken sin. Ny favoritt her ja! Som dere kan se er det litt små detaljer rundt omkring. 

Det er ofte det som skjer med mine bakgrunner eller lerret. Jeg fortsetter å tilføre lag på lag med små detaljer, til jeg kjenner at *der* kom følelsen av at det var ferdig. Jeg har stemplet med akrylmaling både i hvitt, oransje og turkis. Jeg fant en del gamle rubons som passet perfekt her syns jeg. Jeg brukte også stempelputen min fra Archival Ink Jet Black for å inke litt forsiktig oppå hjertet og langs kantene av lerretet. For å få det enda mer røfft i uttrykk, malte jeg til slutt over et lag med Liquitex Clear Gesso. Den matter ned overflaten, så det blir lite glans i lerretet. Pluss overflaten ser litt grov ut, sånn som lerret gjerne føles orginalt. Dog må det sies det er også veldig vakkert med lerret som har en flott glans i seg. Bare tenk på oljemalerier, sukk det er så vakkert ♥. Men kommer an på hva man vil uttrykke, ikke sant?

Det var alt som skulle til, som dere ser dette er ikke vanskelig eller avansert. Men det er å tenke at man bygger det opp lag for lag. Da håper jeg dette kan gi dere litt inspirasjon til å hive dere ut i dette selv. Kanskje lage noen små lerret til julegaver i år? Ingenting er som å motta en personlig laget gave. Mulighetene er også uendelig for hva man kan tilføre på et lerret. Kanskje lage collage først, med diverse mønsterark først og male oppå. Eller mere clean and simple. Så mange uttrykk og muligheter. Det er stor lykke det♥ Enda større lykke er at TreL har inne disse fantastiske produktene, som gjør all denne frie kreative gleden mulig. 
Scrappeklem fra Linn

2 kommentarer:

  1. Tusen takk Linn!! Dette var helt fantastisk!! Du er flink:):)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails